Ljudi svoju kupaonicu često ne smatraju prostorom za izlaganje dramatičnih, šarenih pločica. Ali uzmite u obzir ovo: manji prostori izvrsni su za hrabrije stilove dekora. Malim stvarima se ide daleko i oni čine prostor mnogo nezaboravnijim. Tako i vaša kupaonica uz prave pločice može izgledati nezaboravno.

Odabir dramatične pločice za kupaonicu jednostavno je poput pregledavanja uzoraka boja i uzoraka koji vas privlače. Zbog svoje smjelosti, to mora biti nešto što biste dugoročno mogli cijeniti i što ćete uživati ​​gledajući kroz godine. Izbjegavajte impulzivne izbore jer će vaša kupaonica dugo biti sa vama takvu kakvom je napravite.

Nakon što odaberete pločicu, nadopunite je odgovarajućom bojom za ostatak prostorije. Možete odabrati neutralnu ako ne želite imati dodatnu boju, ili možete odabrati komplementarnu da istaknete element pločice koji vam se posebno sviđa.

Ako želite koristiti drugu pločicu u prostoru, odaberite nešto neutralno i samozatajno, poput jednostavne bijele pločice. Na taj se način druga pločica neće sukobiti s onom koju želite istaknuti.

Evo nekih primjera izbora šarenih pločica.

  1. Bijela kupaonica sa zadivljujućom plavom pločicom – možete koristiti podebljane pločice na maloj površini za veliki efekt. Ova plava mozaična pločica podsjeća na ovalni oblik zrcala, a šarolika plava donosi neke lijepe pokrete.
  2. Dramatična podna pločica sive i mramorne – hrabar izbor mozaičnog uzorka i kontrastnog mramora i tamno sive boje. Šesterokutni je oblik neobičan, a korištenje samo malo mramora za ocrtavanje oblika zapravo je prilično originalno. Kontrastni podovi privlače pažnju i dramatični su.
  3. Podna pločica od sivog, crnog i plavog mozaika – ne samo da je potpuno crna kupaonica sama po sebi prilično dramatična, već ova prekrasna pariška kupaonica sadrži mozaičnu podnu pločicu koja umanjuje izgled i uljepšava prostor u kontrastu s crnim kosim pločicama. Ova kupaonica, sigurno će vas izliječiti od straha od crne boje i straha od uzoraka.